Un mod usor si delicios de a prepara o salata de somon cu un sos aromat si revigorant. File-ul de somon poate fi inlocuit cu somn, crap sau alt peste fara oase.
Timp de preparare si gatire: 20 min.
Ingrediente:
- 350 g somon file taiat in patru fasii
- 2 linguri de menta proaspata tocata
- 3 linguri de busuioc proaspat tocat
- 2 linguri de coriandru proaspat tocat
- 2 linguri de zeama de lamaie
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de miez de seminte de dovleac tocat
- 1 lingura de seminte de susan
- 1 lingura de miez de seminte de floarea soarelui maruntite
- 1 capatana de salata verde spalata si tocata
- 2 linguri de pulpa de rosii toccata in sos
- 1 mana de baby spanac clatit (sau loboda tanara)
- ulei de masline – dupa gust
- sare si piper – dupa gust
Mod de preparare:
- Somonul taiat in 4 fasii se condimenteaza cu sare si piper si se lasa deoparte.
- Intr-un bol se amesteca menta, busuiocul, coriandrul, miezul de seminte de dovleac, semintele de susan, miezul de seminte de floarea soarelui marutit, zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea si piperul, apoi se lasa deoparte.
- Se amesteca salata, pulpa de rosii si baby spanacul sau loboda cu ulei de masline. si zeama de lamaie (dupa gust) si se codimenteaza cu sare si piper.
- Se pune somonul intr-o tigaie incinsa in foarte putin ulei si se prajeste acoperit cu un capac.
- Se scoate somonul intr-o farfurie larga alaturi de salata si se presara deasupra amestecul din ierburi aromatice si seminte.
Numar de portii: 2 portii
Pofta buna!