O varianta mai usoara, dar foarte deliciasa a salatei Caesar.
Timp de preparare si gatire: 15 min
Ingrediente:
- 2 capatani de salata
- 1/4 cana de mix de alune nobile maruntite
- 2 linguri de goji sau merisoare deshidratate
- 2 linguri de tahini
- 10 bucati de file de ansoa scurse de ulei, clatite si maruntite
- 3-4 catei de usturoi pisate
- 3 linguri de zeama de lamaie
- 2 linguri de otet balsamic
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper rosu pisat, dupa gust
Mod de preparare:
- Dupa ce se spala, salata se scurge bine (ca sa nu dilueze dressingul) si se marunteste
- Se prepara dressingul amestecand toate ingredientele (mai putin mixul de alune nobile) cu mixerul pentru 1-2 min. , adaugand uleiul de masline treptat,
- Se amesteca salata cu dressingul, apoi se presara deasupra mixul de alune nobile maruntite.
- Se poate servi ca atare sau impreuna cu piept de pui sau curcan la gratar.
Numar de portii: 4 portii
Pofta buna!