Poti prepara aceasta reteta cu oricare dintre fructele tale preferate, sosul de caju este perfect pentru toate fructele proaspete.
Timp de preparare si gatire: 1 ora
Ingrediente:
- 2-3 cani de zmeura
- 2 cani de caju crud
- 1/2 cana iaurt
- 2 cani de mix de alune nobile (maruntite sau intregi, dupa gust)
- 1/2 cana de apa
- 1 lingura de sirop de fructe (dupa gust)
- 1 lingurita de esenta de migdale
Mod de preparare:
- Se pune caju-ul crud la inmuiat in apa aproximativ 2 ore
- Se amesteca in blender la viteza mare toate ingredientele (mai putin zmeura si mixul de alune nobile) timp de 2-3 min. (pana se formeaza un continut omogen). Se adauga treptat apa, dupa caz, pana se obtine cosistenta dorita.
- Se lasa sosul astfel obtinut la rece, timp de 1 ora
- Se imparte in patru mixul de alune nobile si se pune in cate un pahar, apoi se adauga un strat de sos de la frigider
- Se imparte zmeura in patru si se adauga in pahare peste sosul de caju
- Se toarna restul de sos peste zmeura si se serveste
Numar de portii: 4 portii.
Rontaiala placuta!