Un orez aromat, pentru ocazii speciale, deosebit de gustos si satios.
Timp de preparare si gatire: 1,5 ore
Ingrediente:
1/2 cana de orez salbatic
1 cana de orez brun cu bob lung
1 ceapa medie tocata marunt
3/4 cana telina taiata cubulete
2 cani de ciuperci
4 catei de usturoi tocati marunt
1/2 cana arahide tocate
5 caise uscate, tocate
1/2 cana stafide
1/2 cana patrunjel proaspat tocat
1 lingura de marar tocat proaspat
3 linguri de cimbru proaspat tocat (sau 1 lingura de cimbru uscat)
3/4 cana supa de pui
2 linguri de ulei de masline
sare și piper negru după gust
Mod de preparare:
- Se fierbe orezul brun si orezul salbatic impreuna, in apa usor sarata, timp de 45 min.
- Se scurge orezul de apa, se pune intr-un bol si se lasa deoparte
- Intr-o tigaie, la foc mic, se caleste ceapa intr-o lingura de supa timp de 2 min., apoi se adauga ciupercile, arahidele si telina si se continua calirea inca 5 min.
- Se amesteca toate ingredientele, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se pune la cuptor timp de 45 min.
- Se scoate vasul din cuptor, se adauga ulei de masline si se amesteca.
Numar de portii: 6 portii
Pofta buna!