Aceasta reteta iti ofera, pe langa un gust divin, un aport semnificativ de proteine. Quinoa, atat de pretuita de incasi pentru calitatile sale nutritive, in combinatie cu miezul de seminte de dovleac iti ofera energia pentru intreaga dupa amiaza.
Timp de preparare si gatire: 35 min.
Ingrediente:
– 1 cana de quinoa
– 2 cani de apa
– 1 ceapa medie, tocata marunt
– 3 catei de usturoi tocati
– 1/4 cana de busuioc proaspat tocat
– 1/4 cana coriandru proaspat tocat
– 1 rosie tocata (se indeparteaza semintele in exces)
– 4 linguri de zeama de lamaie
– 3 linguri de ulei de masline
– 3 cani de kale taiat in bucati
– 1 avocado taiat in cubulete
– 2 linguri de miez de semințe de dovleac tocat
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
- Se pun la fiert la foc mic quinoa, kale, ceapa si usturoiul cu un praf de sare. Se lasa sa scada apa prin fierbere la foc mic, timp de 15 min.
- Se ia de pe foc si se transfera intr-un bol. Se adauga ierburile tocate, rosia, 2 linguri de zeama de lamaie, 1 lingura de ulei de masline, sare si piper dupa gust si se amesteca.
- Se adauga apoi avocado, miezul de seminte de dovleac si restul de zeama de lamaie.
Numar de portii: 4
Pofta buna!